Thorning kan ikke huske et eneste rigtigt tal fra Venstre

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstres formand Lars Løkke Rasmussen tørnede for alvor sammen i Folketingets spørgetime tirsdag.

I en ophedet debat mellem statsministeren og statsministerkandidaten beskyldte Helle Thorning-Schmidt direkte Venstre for konsekvent at have brugt "forkerte tal" i alle politiske diskussioner gennem de seneste år.

I hvert fald de diskussioner som statsministeren selv kan huske.

Det skete, efter at Venstres formand fremhævede, at regeringen har gennemført 31 lempelser på udlændingeområdet, og Venstreformanden tirsdag selv har lanceret et angreb på regeringen for at efterlade regninger til den anden side af valget.

Men Løkkes fremhævelse af de 31 udlændinge-lempelser fik Thorning i offensiven:

- Vi har ikke lavet 31 lempelser af udlændingepolitikken, men det er jo bare endnu et eksempel på, at Venstre bruger forkerte tal, lød det fra statsministeren, der fortsatte:

- Jeg kan nærmest ikke komme i tanker om et eneste emne, som vi har debatteret i dansk politik de seneste år, hvor Venstre ikke har brugt forkerte tal. Ikke et eneste. Og de 31 (lempelser, red.) er endnu et i rækken, tordnede statsministeren tilbage.

Lars Løkke Rasmussen har i tirsdagens Berlingske oprullet 11 sager, hvor regeringen ifølge Venstre har truffet beslutninger uden at have finansieringen endegyldigt på plads.

Venstre er ganske vist selv med i to af de kritiserede aftaler, men oppositionspartiet er nået frem til, at der kommer til at mangle fem milliarder kroner fra 2016 til 2019.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip