Thorning: Løkke vil eksperimentere med Danmark

I sin første kommentar til, at Lars Løkke Rasmussen overlevede som formand for Venstre, åbner statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for en ny angrebsvinkel på det store oppositionsparti.

Frem til valget vil danskerne formentlig gentagne gange komme til at høre, at de med SR-regeringen ved, hvad de får, mens det er stor usikkerhed forbundet med at pege på en Venstre-ledet regering.

Efter sin grundlovstale på Metalskolen i Jørlunde på Sjælland, siger Helle Thorning-Schmidt på spørgsmålet om, hvordan hun har det med fortsat at skulle stå over for Lars Løkke Rasmussen:

- Vi tager den formand, som Venstre stiller med. Det har ikke så meget at sige, for politikken er den samme. Venstre er stadig et parti, der vil eksperimentere med det danske velfærdssamfund og den danske økonomi, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun tegner omvendt et billede af regeringen som den, der i løbet af de seneste tre år har bragt dansk økonomi tilbage på sporet.

- Det skulle vi nødig sætte over styr, siger Helle Thorning-Schmidt.

Dermed er statsministeren tilsyneladende i færd med at overtage Venstres slogan "Venstre ved du, hvor du har".

Mens SR-regeringen er blevet kritiseret for at begå en stribe løftebrud ved at gennemføre reformer af blandt andet dagpenge, kontanthjælp og SU, så ved vælgerne i Thornings udlægning, hvor de har regeringen, mens det er usikkert, hvad der kan ske under en Venstre-ledet regering.

Hun kalder det "Venstres interne anliggende", hvem der er formand, og hun fastslår samtidig, at hun ikke er på vej til at udnytte Venstres krise til at udskrive valg:

- Jeg er overhovedet ikke fristet. Vi har meget, vi skal nå endnu. Vi vil gerne trække danskerne helt fri af krisen, for det giver danskerne et reelt valg: Skal vi fortsætte med den kurs vi har nu, hvor vi har styr på økonomien, men samtidig har råd til et velfærdssamfund?

- Eller skal vi overlade det til oppositionen og deres eksperimenter med dansk økonomi? Det bliver valget, når danskerne skal til valgurnerne, og det bliver ikke foreløbig, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip