Thorning: Mette Frederiksen vil være en god formand

Socialdemokraternes afgående formand Helle Thorning-Schmidt (S) giver nu åbent sin støtte til Mette Frederiksen som ny formand for Socialdemokraterne.

Dermed peger alt på, at den markante justitsminister bliver den nye topfigur i Folketingets største parti.

- Mette Frederiksen vil være en rigtig god formand for Socialdemokraterne, siger Helle Thorning-Schmidt på vej ind til den traditionsrige partilederrunde i Publicistklubben dagen efter valget.

Allerede lørdag mødes partiets hovedbestyrelse for at konstituere en ny leder, der så formelt skal vælges på et senere tidspunkt. På forhånd peger alt på, at Mette Frederiksen nu endelig tager skridtet fra kronprinsesse til at være formand.

- Vi får meget snart etableret et forum, hvor vi kan vælge en ny formand, siger Helle Thorning-Schmidt, der fortsat ikke har gjort sig tanker om, hvad hendes egen rolle i folketingsgruppen skal være.

I sin afskedstale på valgnatten nævnte Helle Thorning-Schmidt ikke navnet på en mulig afløser, men hun gav et klart vink:

- Jeg er Danmarks første kvindelige statsminister. Men jeg er ikke den sidste kvindelige statsminister.

Dermed var de mandlige bejlere til posten som Nicolai Wammen og Bjarne Corydon sat af.

Og kort efter valget kaldte Helle Thorning-Schmidts tro væbner, finansminister Bjarne Corydon, Mette Frederiksen for en "fremragende kandidat". Han tilføjede, at han ikke havde hørt om andre.

Mette Frederiksen ville natten til fredag ikke selv tage stilling til personspørgsmålet.

- Jeg synes, vi skal have lov til at tænke os om efter at have tabt regeringsmagten, siger hun.

- Resultatet i aften er ikke, hvad vi har arbejdet for eller ønsket. Men jeg ønsker vores politiske modstander tillykke med sejren, sagde Mette Frederiksen.

Også andre socialdemokratiske profiler som beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen udtrykte efter valget deres støtte til den afgående justitsminister.

Han mener også, at det bør gå stærkt med at finde den, der skal tage over efter den nu afgående formand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip