Thorning: Østergaard har ikke ret om udlændingelempelser

Den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, har ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ikke ret, når han siger, at regeringen har lempet udlændingepolitikken op mod 45 gange.

- Nej, det synes jeg ikke han har. Det er en sammenblanding af alle de ting, vi har gjort på udlændingeområdet. Der er nogle ting, der bestemt ikke er lempelser, siger hun.

Venstre har flere gange i valgkampen fremført det synspunkt, at regeringen har lempet udlændingepolitikken 31 gange.

Men forleden overtrumfede Morten Østergaard den optælling, idet han var kommet frem til, at det faktisk var 40-45 gange, regeringen havde lempet udlændingepolitikken, eller forbedret den, som Østergaard foretrækker at kalde det.

Statsministeren gør det klart, at det ikke er fordi, hun dermed giver Venstre ret i deres udlægning af regeringens politik.

- Jeg synes heller ikke, at vi har lempet udlændingepolitikken 31 gange, understreger hun.

- Men jeg lader helt være med at gå ind i de tal. Det må de selv ligge og rode med.

Morten Østergaard fastslog i sin tale på Folkemødet torsdag, at han vil stå vagt om de "hegnspæle", regeringen har rykket - i en efter hans mening positiv retning.

Fredag benyttede statsministeren så sin tale på Folkemødet til at gentage sin invitation til Venstre om at indgå en bred aftale på udlændingeområdet. Men hun vil ikke svare direkte på, om hun er mest enig med Venstre eller Radikale Venstre på udlændingeområdet.

- Regeringen har ført en rigtig fin politik. Vi har sikret, at mennesker, der er i Danmark, ikke lever i fattigdom ved at ændre ydelserne, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg er også rigtig godt tilfreds med, at vi har strammet asylreglerne for første gang i 12 år. Det foreslog Venstre ikke, det foreslog Konservative ikke. Det er regeringen, der har gennemført det. Derfor er jeg meget tilfreds med regeringens politik.

Spørgsmål: Men hvad når du kigger fremad?

- Jeg forholder mig til regeringens politik, og den har været rigtig god i forhold til at stramme asylreglerne og stille større krav til dem, der kommer til Danmark om, at de skal bidrage til det danske samfund. Så regeringens politik har været rigtig god for Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip