Thorning om Grækenland: Parter står stejlt

EU's stats- og regeringschefer kan ikke komme uden om, at situationen i Grækenland kommer på dagsordenen til torsdagens topmøde, lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt på vej ind til topmødet i Bruxelles.

- Som det ser ud nu, står parterne meget stejlt over for hinanden, siger Thorning med henvisning til Grækenland og resten af eurozonen.

Efter mødet mellem EU's 28 ledere, skal den græske premierminister Alexis Tsipras torsdag aften mødes med EU-præsident Donald Tusk.

De får selskab af Frankrigs præsident, François Hollande, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel, samt kommissionsformand Jean-Claude Juncker, den europæiske centralbankchef, Mario Draghi, og eurogruppens chef, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem.

Resten af eurozonens holdning over for Grækenland er ikke blevet mildnet af, at gamle billeder af finansminister Yanis Varoufakis, der tilsyneladende giver Tyskland fingeren, har turneret på sociale medier.

Andre ministre har også gentaget tidligere krav om, at Tyskland skal betale krigsskadeserstatning til Grækenland fra Den Anden Verdenskrig.

- Der har været et sprogbrug mellem Grækenland og Tyskland, der ikke hører hjemme i Den Europæiske Union, siger statsministeren.

- Jeg ønsker for Grækenland og den græske befolkning, at man bliver i euroen og får vækst og beskæftigelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip