Thorning om ny skatteminister: Han er dygtig

Der har været stort udskiftning i Skatteministeriet de seneste år, men den ledige plads bliver overtaget af en dygtig politiker, der har været meget optaget af erhvervspolitik.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), inden hun over middag tirsdag skal præsentere Benny Engelbrecht (S) og Morten Østergaard (R) som nye ministre på Amalienborg.

- Jeg ved godt, at der har været meget udskiftning, men når vi sender en person ned til Kommissionen, så bliver der helt naturligt en plads ledig, siger Helle Thorning-Schmidt (S).

Benny Engelbrecht (S) skal løfte en tung arv på et vigtigt område, hvor der har været meget udskiftning i ministerstolen de seneste mange år. Han er den ottende skatteminister på fire et halvt år.

Pladsen er blevet ledig, fordi den snart tidligere skatteminister Morten Østergaard (S) overtager Margrethe Vestagers plads som økonomi- og indenrigsminister, fordi hun skal til Bruxelles og være kommissær i EU-Kommissionen.

På trods af de mange udskiftninger på posten, har landets statsminister fuld tiltro til, at Benny Engelbrecht kan løfte opgaven.

- Vi har tidligere haft dygtige folk, og det fortsætter vi med. Benny er dygtig og har siddet i Folketinget i mange år. Han har beskæftiget sig med alt det økonomiske i mange år. Han har beskæftiget sig med erhvervs- og finanspolitik i mange år. Han er det rigtige valg til at besætte skatteministerposten, siger hun.

Regeringsrokaden tirsdag er den syvende i Helle Thorning-Schmidts regeringsperiode. Statsministeren siger, at hun ikke håber på flere rokader, men at "hun ikke selv er herre over det".

- Jeg håber ikke, at vi får brug for flere ministerrokader. Vi har det hold, vi har, siger hun, da de to ny ministre blev præsenteret foran Amalienborg tirsdag middag.

/ritzau/