Thorning om ny Venstreformand i KL: Det er ærgerligt

Skrevet af admin

|

03/12/2013

Dagens topnyheder

Det var De Radikale, som blev tungen på vægtskålen, da bestyrelsen i KL skulle vælge kommuneforeningens formand.

De Radikales beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev, pegede på Venstre-manden Martin Damm i stedet for Socialdemokraternes Erik Nielsen.

- Jeg er ærgerlig over, at det ikke længere er Erik Nielsen, som er formand for KL. Jeg synes han er god, og jeg synes, han har gjort det rigtig godt, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Ellers har den socialdemokratiske partiformand ikke mange kommentarer til formandsskiftet hos kommunerne.

- Men jeg opfatter det ikke som noget, der har så meget med Christiansborg-politik at gøre, siger Helle Thorning-Schmidt til spørgsmålet om, hvordan hun har det med, at De Radikale pegede på en blå formand og ikke en rød.

- Det blander vi os ikke i fra Christiansborgs side. Jeg ser frem til at have et godt samarbejde med den nye KL-formand, vi har altid haft et godt samarbejde, siger hun.

Det var mandag aften, at bestyrelsen i KL valgte Kalundborg-borgmesteren, Martin Damm, til ny formand. Venstre-politikeren kan dermed overtage posten fra Erik Nielsen, som er socialdemokratisk borgmester i Rødovre Kommune.

Anna Mee Allerslev sagde om valget mandag aften:

- Når vi peger på Martin Damm som KL -formand, er det fordi, vi mener, at Martin er den rette person til at stå i spidsen for de store udfordringer, KL og kommunerne står overfor de næste fire år, siger Anna Mee Allerslev.

De Radikales leder, indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager, har tirsdag afvist at kommentere sagen.

/ritzau/