Thorning: Samarbejdet mellem S og SF ændres ikke

Skrevet af admin

|

20/03/2013
Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde i Statsministeriet sent onsdag eftermiddag.»Vi siger velkommen til alle nye medlemmer, men tag ikke et sekund fejl: Det her forandrer intet i samarbejdet mellem Socialdemokraterne og SF. Vi har et godt forhold til hinanden, vi arbejder seriøst sammen hver dag,« siger statsministeren.Meldingen fra Thorning kommer i kølvandet på, at SFs nu tidligere politiske ordfører Jesper Petersen, europaparlamentariker Emilie Turunen og tidligere SF-folketingsmedlem Nanna Westerby alle har meddelt, at de forlader SF til fordel for Socialdemokraterne.Thorning understreger, at hun ikke har været i kontakt med de tre, inden de annoncerede deres opsigtsvækkende partiskifte. »Det er ikke noget, de har drøftet med mig på noget måde. Det er et personligt valg, hvilket parti man hører til i. Jeg har respekt for det valg, der er foretaget, siger statsministeren.SF er gået markant tilbage i meningsmålingerne, siden man i 2011 dannede regering med Socialdemokraterne og de Radikale. Man belønnes ikke for at tage ansvar, påpeger Thorning.»Jeg har et rigtig godt forhold til SF. Jeg synes, de påtager sig enormt stort ansvar. Enhver kan også sige, det ikke ligefrem er belønning, man får for at påtage sig et stort ansvar. Men det gør det ikke mindre i den her situation, at SF påtager sig et stort ansvar for Danmark, siger hun.

Dagens topnyheder

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde i Statsministeriet sent onsdag eftermiddag.

»Vi siger velkommen til alle nye medlemmer, men tag ikke et sekund fejl: Det her forandrer intet i samarbejdet mellem Socialdemokraterne og SF. Vi har et godt forhold til hinanden, vi arbejder seriøst sammen hver dag,« siger statsministeren.

Meldingen fra Thorning kommer i kølvandet på, at SFs nu tidligere politiske ordfører Jesper Petersen, europaparlamentariker Emilie Turunen og tidligere SF-folketingsmedlem Nanna Westerby alle har meddelt, at de forlader SF til fordel for Socialdemokraterne.

Thorning understreger, at hun ikke har været i kontakt med de tre, inden de annoncerede deres opsigtsvækkende partiskifte.

»Det er ikke noget, de har drøftet med mig på noget måde. Det er et personligt valg, hvilket parti man hører til i. Jeg har respekt for det valg, der er foretaget, siger statsministeren.

SF er gået markant tilbage i meningsmålingerne, siden man i 2011 dannede regering med Socialdemokraterne og de Radikale. Man belønnes ikke for at tage ansvar, påpeger Thorning.

»Jeg har et rigtig godt forhold til SF. Jeg synes, de påtager sig enormt stort ansvar. Enhver kan også sige, det ikke ligefrem er belønning, man får for at påtage sig et stort ansvar. Men det gør det ikke mindre i den her situation, at SF påtager sig et stort ansvar for Danmark, siger hun.