Thorning: Skær ikke embedsmændene over én kam

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger, at hun har fuld tillid til departementschefen i Udenrigsministeriet og til alle danske embedsmænd.

- Jeg har tillid til hele statsadministrationen. Jeg har grundlæggende tillid til alle danske embedsmænd. Så har der været nogle fejl, og det bliver der taget hånd om, siger hun til pressen efter tirsdagens spørgetime i Folketinget.

Det sker efter offentliggørelse af en rapport tirsdag om GGGI-sagen, som førte til tidligere udviklingsminister Christian Friis Bachs (R) afgang.

Udenrigsministeriet har i samråd med Moderniseringsstyrelsen, Justitsministeriet og Kammeradvokaten besluttet at indlede tjenstligt forhør af tre ledende embedsmænd på baggrund af rapporten.

- Den her sag skal der selvfølgelig tages hånd om. Når der sker ting, der kan stilles spørgsmålstegn ved, skal der også stilles nogle spørgsmål, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun understreger, at det er en alvorlig sag, at embedsværket ikke har informeret Friis Bach i tide om, at han var til stede ved det bestyrelsesmøde i GGGI, hvor organisationens lukrative rejseregler blev vedtaget.

- Det er en alvorlig sag, men jeg er også nødt til at understrege, at det ikke må føre til, at man skærer alle embedsmændene over én kam. Embedsmændene er meget meget dygtige, og dem skal vi også have respekt for, siger hun.

- Danske embedsmænd arbejder stenhårdt på, at regeringen kan gøre sit arbejde, siger hun.

Hun har efter GGGI-sagen og rapportens offentliggørelse stadig fuld tillid til departementschefen i Udenrigsministeriet og til departementet i det hele taget, selvom der er sket fejl i embedsværket.

- Men det er alvorligt, og det er derfor, vi ikke bare lader det ligge.

Hun mener, at det er betryggende og også "meget almindeligt", at undersøgelsen bliver foretaget internt i Udenrigsministeriet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip