Thorning støtter Kinnock: Tager til britisk til valg

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ifølge Ritzaus oplysninger tage til Storbritannien i anledning af det britiske valg, hvor hendes mand, Stephen Kinnock stiller op for partiet Labour.

Flere britiske medier har skrevet, at Thorning vil besøge Wales, hvor Kinnock er opstillet, men nogen officiel bekræftelse af planerne er det ikke muligt at få.

Kinnock blev i marts valgt som kandidat i Aberavon-kredsen i Wales, der anses for at være en sikker kreds for Labour.

Selvom Stephen Kinnock herhjemme mest er kendt for at være gift med statsministeren, er han selv ganske berømt i Storbritannien, til trods for at han endnu ikke er valgt til parlamentet.

Kinnock-familien er nemlig en af de mest fremtrædende britiske politiske dynastier. Avisen The Mirror beskriver således på sin hjemmeside familien som "political royalty", altså en politisk kongefamilie.

Stephen Kinnocks far, Neil Kinnock, var medlem af parlamentet i 25 år, og fra 1983 til 1992 var han leder af Labour-partiet, som hans søn nu stiller op for. Kinnocks søster, Rachel, arbejder for Labour-leder Ed Miliband.

Ifølge The Mirror er Thorning mest kendt i Storbritannien for den berømte "selfie", hun tog sammen med den britiske premierminister David Cameron og USA's præsident Barack Obama ved Nelson Mandelas begravelse.

Men Kinnock forklarer over for avisen, at Thorning som leder af et andet land ikke har kunnet hjælpe ham med at føre valgkamp.

- Det ville skabe diplomatiske forviklinger. Hun skal kunne samarbejde med Cameron i Bruxelles, siger Stephen Kinnock til The Mirror.

De britiske valgsteder lukker klokken 23 dansk tid, og stemmerne er formentlig først talt op ud på morgenen fredag. Meningsmålingerne tyder på, at der hverken bliver flertal til Labour eller Konservative.

/ritzau/

 

Dagens Gossip