Thorning tilfreds med Mette Frederiksen i Eritrea-sag

Justitsminister Mette Frederiksens (S) kontante håndtering af Udlændingestyrelsen i sagen om den udskældte asyl-rapport om Eritrea er helt på sin plads.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter Folketingets spørgetime tirsdag.

Mette Frederiksen gav mandag Udlændingestyrelsen én dag til i nærmere detaljer at forholde sig til den massive kritik af rapporten og samtidig svare på, hvorfor man lige præcis i rapporten om Eritrea brugte helt nye undersøgelsesmetoder.

Statsministeren har tidligere understreget, at "vi ikke har anledning til at kritisere den rapport".

Det har et væld af personer imidlertid gjort, herunder så opsigtsvækkende folk som rapportens oprindelige hovedforfattere, flere ekspertkilder i rapporten samt FN.

Spørgsmål: Helle Thorning-Schmidt, du har sagt, at der ingen anledning er til at kritisere den rapport. Gælder det stadigvæk?

-Jeg er tilfreds med, at justitsministeren har bedt om en redegørelse. Hun har så ikke fået svar på alle spørgsmål, og hun har bedt om yderligere svar, og jeg er tilfreds med det.

Spørgsmål: Sagen handler jo om, at hundredvis af mennesker risikerer at blive sendt tilbage til alvorlige ubehageligheder, hvis rapporten tager fejl, og man retter sig efter den. Er du tryg ved, at man behandler asylsager med den rapport i hånden?

- Jeg har ikke flere kommentarer, lyder det fra statsministeren.

Justitsminister Mette Frederiksen skal torsdag i samråd i Eritrea-sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip