Thorning: Vi er ikke afhængige af reformer

Med Socialdemokraternes økonomiske plan i hånden er det ikke tvingende nødvendigt at gennemføre "nogen som hest former for reformer" for at få budgetterne til at hænge sammen.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på sin bustur rundt i landet.

Det sker efter, at hendes støttepartier i SF og Enhedslisten har forlangt svar på, hvilke reformer regeringen har liggende i skuffen til efter valget.

- Mange arbejdsløse, førtidspensionister og langtidssyge er blevet hårdt ramt af regeringens hidtidige reformer. De mennesker fortjener et klart svar på, om de igen skal stå for tur efter valget, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, til Jyllands-Posten mandag.

Men statsministeren understreger, at behovet for reformer ikke er presserende.

- Vi har jo ikke brug for reformer for at kunne gennemføre vores politik, siger hun og fortsætter:

- Vi har lagt en økonomisk plan frem som sikrer, at vi år for år kan bruge tre milliarder kroner mere på vores velfærd. Og det er ikke betinget af nogen som helst former for reformer, for vi har sikret at pengene er der.

Spørgsmål: Men kommer der reformer, og hvis der gør, hvad er det så for nogen?

- Jamen, Danmark skal ikke stå stille. Og derfor har vi også sagt, at vi eksempelvis skal kigge på de videregående uddannelser, og også gerne gennemføre en gymnasiereform. Så det er noget af det, vi skal i gang med, siger statsministeren.

Enhedslistens offensiv er udløst af søndagens to forskellige økonomiske udspil for tiden frem til 2025 fra Socialdemokraterne og De Radikale.

Mens De Radikale vil sænke skatten og hæve pensionsalderen, beskriver Socialdemokraterne ikke konkrete reformer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip