Thorning: Vores vækstplan fra 2020 giver råd til velfærd

De offentlige udgifter skal stige 0,6 procent frem til 2025, lyder det fra Socialdemokraterne i en ny plan for, hvordan dansk økonomi skal udvikle sig frem til 2025.

Det er en stram kurs, understreger statsministeren.

- Det er ikke ret meget, men det er nok til, at vi kan udvikle vores velfærdssamfund, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde om planen, som præsenteres under overskriften "En god økonomi kommer ikke af sig selv".

- Det vil i så fald være 10 år, hvor vi kører den offentlige økonomi strammere end hidtidig set, uddyber finansminister Bjarne Corydon (S).

Hvis Helle Thorning-Schmidt bliver statsminister efter valget, vil Socialdemokraterne fremlægge nye vækstinitiativer hvert år, lyder det på pressemødet, og Socialdemokraternes formand lægger samtidig op til brede forlig på det økonomiske område.

- Vi er ikke bundet af vores parlamentariske grundlag. Vi gennemfører vores politik med dem, der ønsker at være med, siger statsministeren.

Hun understreger, at Socialdemokraterne vil tage alle tænkelig redskaber i brug for at skabe vækst.

- Dansk økonomi er nu tilbage på sporet. Det er vores appel til danskerne, at de sikrer, at vi bliver på det spor. En stærk økonomi er og bliver forudsætningen for, at vi i Danmark har et stærkt fællesskab, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Vores udspil hedder "En god økonomi kommer ikke af sig selv", fordi det er sådan, det er, siger statsministeren.

På pressemødet efterlyste finansministeren svar på, om Venstre kun vil have nulvækst til 2020, eller om det skal køre frem til 2025.

- Jeg anser nulvækst for at være en meget alvorlig sag. Men hvis det forlænges til 2025, så er vi ude et sted, vi ikke har været før, i forhold til hvordan vi fører økonomisk politik i Danmark, siger Corydon.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, var søndag ikke afvisende overfor at lade det offentlige forbrug stige efter 2020.

/ritzau/

 

Dagens Gossip