Thornings mand holder sig langt fra dansk valgkamp

Han er blevet politiker, Stephen Kinnock, og han er også gift med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Men derfra og så til at kaste sig ind i den kommende danske valgkamp, der er alligevel et stykke.

Kinnock er britisk parlamentariker, efter at han den 7. maj blev valgt til Underhuset i den britiske hovedstad, London.

Så nu har han sin daglige gang i Westminister som politiker fra arbejderpartiet Labour, der i øvrigt tabte valget, men han har ingen tanker om at forsøge at hale stemmer over til sin kone, når hun udskriver folketingsvalg på et tidspunkt.

- Nej. Det vil jeg ikke. Nej ... æh. Vi vil holde forbindelsen jævnligt, og jeg vil selvfølgelig give hende al den moralske opbakning, jeg kan. Jeg vil ønske hende alt det bedste med valget, siger Stephen Kinnock til den britiske avis The Guardian, der har talt med ham om hans liv, efter at han er blevet valgt.

Han fortæller, at han mødte Helle Thorning-Schmidt i 1992, giftede sig med hende i 1996, da de begge boede i Bruxelles.

Men da hun vendte tilbage til Danmark for at stille op til Folketingsvalget i 2005, valgte han, at han ikke skulle flytte med hende og parrets to piger.

Siden har de ikke levet i samme land, fortæller han.

- Vi er bestemt ikke det eneste par, der gør sådan. Jeg har arbejdet internationalt og set mange par, der ser hinanden, når de kan. Af professionelle årsager er de baseret i andre dele af verden, siger han.

Han nævner, at oliearbejdere, militærfolk og langturschauffører har noget af det samme.

Hans nye tilværelse som parlamentariker ændrer ikke på det.

Han arbejder i parlamentet i London, har et kontor i sin valgkreds i Wales. Hans kone er dansk statsminister, den ældste datter på 19 går i skole i London, mens den yngste datter er hos sin mor.

Hvor tit regner du med at se din kone?, bliver han spurgt.

- Jeg kan ikke svare på det spørgsmål.

Til gengæld fortæller Stephen Kinnock, at "vi glæder os til juli", når familien holder sommerferie.

- Det er på det tidspunkt, vi genoplader batterierne. Tilbringer noget dejlig tid med Helle og ungerne, og så ser vi, hvor vi går videre derfra.

/ritzau/

 

Dagens Gossip