Thorup støtter udskældt U21-målmand før Serbien-kamp

Målmanden Jakob Busk har været under lup - i hvert fald i dele af pressen - under det danske U21-landsholds to første kampe ved EM i Tjekkiet.

Sandefjord-målmanden har leveret gode redninger i kampene mod Tjekkiet og Tyskland, men han har også set uheldig ud ved nogle af de fire scoringer, Danmark har indkasseret, mener kritikere.

U21-landstræner Jess Thorup gav dog Jakob Busk en ubetinget støtteerklæring, da træneren mandag deltog i et pressemøde dagen før kampen i Generali Arena i Prag.

Her måtte landstræneren forholde sig til, hvilke overvejelser han gør sig om målmandsposten til tirsdagens skæbnekamp mod Serbien.

- Nu behøver jeg i princippet ikke at offentliggøre holdet dagen før kampen, så derfor kan jeg ikke udtale mig så specifikt om det, siger Jess Thorup.

Han kommer alligevel med noget, som ikke kan tolkes som andet end total opbakning til målmanden.

- Jeg har tidligere udtalt, at for mig er Jakob Busk førstemålmand. Så umiddelbart ser jeg det ikke som tænkeligt, at jeg skifter, siger landstræneren.

Ud over Jakob Busk er Frederik Rønnow og David Jensen målmænd i EM-truppen på 23 spillere.

Danmark ligger nummer to i gruppe A med tre point for to kampe.

Tyskland fører gruppen med fire point, mens Tjekkiet har tre point og Serbien ét point.

Danmark skal bruge en sejr for at være sikker på at gå videre fra gruppen.

Uafgjort kan også sende danskerne videre til semifinalen, men det kræver, at Tjekkiet ikke vinder over Tyskland i den anden kamp i gruppen.

Med et nederlag til Serbien er Danmark definitivt ude af EM.

/ritzau/

 

Dagens Gossip