Thulesen Dahl: Vi skal bare ind for et syns skyld

Skrevet af admin

|

26/11/2013

Dagens topnyheder

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, tror ikke på, at regeringen reelt ønsker en finanslov med de borgerlige partier, selvom både Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative er inviteret over til forhandlinger i Finansministeriet.

- Jeg tror stadig, at det, vi skal bruges til, alene er at presse Enhedslisten. Jeg tror, det er sådan et taktisk forløb, de har, hvor vi skal ind for et syns skyld, men at de reelt ikke vil forhandle finanslov med os.

- Jeg synes, det skinner igennem i spørgetimen, at statsministeren nærmest trygler Johanne Schmidt-Nielsen om at komme på plads og understreger, at regeringen allerhelst vil have en aftale med Enhedslisten, siger han til Ritzau.

Samtidig slår Kristian Thulesen Dahl fast, at regeringens aftaleskitse til en finanslov skal ændres på flere områder for at få Dansk Folkeparti med om bord.

Mens Dansk Folkeparti meget gerne vil være med til at give flere penge til ældreplejen, som har været et af hovedpunkterne i forhandlingerne mellem regeringen og Enhedslisten, så siger DF klart nej til at afsætte 1,5 milliarder kroner over de næste fire år til grøn omstilling.

- Vi vil meget gerne være med til at afsætte flere penge til de ældre. Det er der ikke nogen tvivl om.

- Men de bruger penge på en grøn omstilling, som er vigtig for regeringen. Der vil vi hellere bruge pengene på en styrket retspolitisk indsats. Mere synlig politi, større sandsynlighed for at kriminelle bliver pågrebet, så vi får færre indbrud, og andre tryghedsskabende elementer, siger Thulesen Dahl.

DF-formanden udtrykker samtidig forståelse for, at Enhedslisten har forlangt at få en rettighed til to ugentlige bade for ældre skrevet ind i serviceloven, selvom regeringen har afsat en milliard kroner årligt til netop det formål.

- Jeg forstår godt Enhedslistens ønske om det, fordi de føler sig snydt af tidligere aftaler. Derfor vil de have sikkerhed for, at den enkelte ældre får det retskrav. Det forstår jeg godt set fra deres side.

- Da vi forhandlede med VK-regeringen, havde vi en anderledes tillid til, at de siddende finansministre rent faktisk udmøntede det, vi aftalte. Den tillid har Enhedslisten øjensynligt ikke til den siddende finansminister, siger han.

Kristian Thulesen Dahl svarer derimod ikke klart på, om han selv synes, det er en god idé at skrive et retskrav om to bade om ugen ind i serviceloven.

/ritzau/