Thulesen: Merkel og Mette F. bærer ansvar for asylkrise

19/09/2015 14:13

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Hvis danskerne er utilfredse med, at flygtninge og migranter strømmer ind i Europa og har blokeret danske motorveje, så skal de rette deres kritik mod Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

Sådan lyder det let omskrevet fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. På DF's årsmøde i Herning langer han voldsomt ud efter Mette Frederiksen for at "være tavs" og "flyve under radaren" frem for at komme med løsninger på asylkrisen.

- Det virker, som om hun tænker: Ha, nu har Løkke et problem! Det må han selv rode sig ud af, siger Thulesen Dahl.

Dermed lægger han op til åben slagudveksling på tværs af de to jyske byer Herning og Aalborg. Her holder henholdsvis Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne i denne weekend stormøder for medlemmerne.

- Det er blevet så moderne i politik at sige, at man godt vil sige "helt klart" et eller andet. Så jeg vil godt sige helt klart, så det kan høres i Aalborg, hvor Socialdemokratiet holder Kongres de her dage:

- Kære Mette Frederiksen. Det var jer, der fjernede den grænsekontrol, vi for fire år siden ellers aftalte med den daværende VK-regering skulle genindføres.

- Det var jer, der pralede af, at det var så godt som det første, I gjorde, efter folketingsvalget i 2011.

- Det var jer, der med jeres politik forårsagede, at flere udlændinge kom hertil blandt andet ved markant højere ydelser til dem, der kom hertil.

- I har et ansvar. Der er en regning at betale. Så er tiden ikke til at flyve under radaren. Tiden er inde til at se jeres ansvar i øjnene, siger Thulesen Dahl

Han giver samtidig Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, en stor del af ansvaret for den øgede tilstrømning til både Europa og Danmark.

- EU’s og dermed Danmarks udfordringer kommer grundlæggende af to ting: For det første droppede man for snart 15 år siden de nationale kontroller ved landegrænserne. Den anden årsag er tysk og hedder Angela Merkel, siger Thulesen Dahl.

- Merkel besluttede for to uger siden at åbne Tysklands grænser på vid gab. Men Tyskland vidste godt, at en del af udfordringen blev sendt videre til andre lande, herunder Danmark.

- For mange af de personer, som kom til Tyskland, blev ikke registreret. Tyskland bærer derfor et tungt ansvar for med sin slingrekurs at have signaleret til alle mulige, der vil til Europa, at nu er døren åben på vid gab, siger DF's partiformand.

/ritzau/