Thulesen om nytårstale: Fint at de ældre er med

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kan se formentlig se frem til benhård kamp om de ældres stemmer ved det kommende folketingsvalg.

I sin nytårstale fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at hun vil skabe tryghed om hjemmehjælp og folkepension, og hun opfordrede samtidig til et opgør med aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet.

Dermed rækker Helle Thorning-Schmidt for alvor ud efter en af de vælgergrupper, som Dansk Folkeparti traditionelt har haft stor opmærksomhed på.

Det bekymrer dog ikke Kristian Thulesen Dahl:

- Det er jeg glad for, at statsministeren har med. Også fordi jeg tilbage i oktober kritiserede hende for at glemme de ældre. Derfor skal man jo kun glæde sig, når kritikken er blevet hørt, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dermed henviser han til, at Helle Thorning-Schmidt ikke nævnte de ældre med ét ord, da hun første tirsdag i oktober holdt sin tale ved Folketingets åbning. En udeladelse som DF kritiserede skarpt.

Kristian Thulesen Dahl mener, at statsministeren nu bør sætte handling bag ordene om de ældre. Han vil nu stille spørgsmål til regeringen om, hvorvidt der kan ventes konkrete politiske initiativer på området.

- Da Thorning kom hjem fra sommerferie kastede hun sig ud det, der blev kaldt frikadellekrigen. Hun har det med at markere sig, uden at det bliver fulgt op af handling, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han kritiserer statsministeren for ikke at tage EU op i sin nytårstale, selvom danskerne om få måneder både skal stemme ved europaparlamentsvalget og stemmen om den fælles patentdomstol.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl mangler Thornings nytårstale også afsnit om socialdumping, manglende integration og en konkret forklaring på, hvordan regeringen vil sikre, at nye job går til arbejdsløse danskere frem for østeuropæere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip