Thulesen til KL-krav: Asylansøgere skal ikke integreres

Det skal være slut med at integrere godt 20.000 asylansøgere, som ventes at komme til Danmark i år. Staten skal overtage ansvaret fra kommunerne, så asylansøgere kun er her midlertidigt, men ikke skal integreres, så de får deres egen lejlighed, passer sprogkurser og får familien til Danmark.

Det kræver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter nødråbet fra KL-formanden, Kalundborgs borgmester Martin Damm (V), om, at asyl skal i fokus, når partierne forhandler næste års finanslov.

- Jeg er grundlæggende enig med Martin Damm i, at en af de virkeligt store udfordringer er at håndtere dette pres på kommunerne, når der kommer så mange mennesker udefra. Det tager ressourcer fra ældreplejen, skolerne og ældrepasningen, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Med dette pres er vi nødt til at understrege midlertidigheden i hjælpen. Staten skal påtage sig ansvaret for at huse disse asylsøgere. Det skal understrege, at de ikke skal integreres i det danske samfund, men de skal hjælpes, indtil de kan hjælpes tilbage igen.

Kommunerne i KL kræver en supplerende budgetaftale. Regeringen giver 4,5 milliarder kroner ekstra næste år til at håndtere opgaven med asylansøgerne. Den trækker 2,5 milliarder kroner fra ulandsbistanden til at dække noget af regningen.

Regeringen vil heller ikke give familiesammenføring til asylansøgere, som ikke er individuelt forfulgte.

Dansk Folkeparti bryder ikke FN's flygtningekonvention ved helt at afvise familiesammenføringer og stoppe integrationen af asylansøgere, mener Kristian Thulesen Dahl.

- Man prøver altid at trække det kort, når nogen prøver at kigge på problemerne. Vi er forpligtet til at hjælpe mennesker i nød, der er på flugt fra forhold som defineret i FN's flygtningekonvention. Vi rører overhovedet ikke ved det, siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip