Tiden rinder ud for Islamisk Stats japanske gidsler

Skrevet af admin

23/01/2015

Mest læste i dag

Skæbnen for to japanske gidsler, som Islamisk Stat har truet med at dræbe, er fortsat uvis.

Tirsdag dukkede en video op på internettet, hvor Islamisk Stat truer med at dræbe de to japanske gidsler, hvis ikke Japan indenfor 72 timer betalte en løsesum på 1,28 milliarder danske kroner.

Tidsfristen for denne betaling udløb tidligt fredag, men de japanske myndigheder siger, at man fortsat forsøger at sikre mændenes løsladelse.

- Der har ikke været noget nyt fra Islamisk Stat, siden 72-timers-fristen udløb, siger regeringstalsmand Yoshihide Suga ifølge AFP.

- Situationen forbliver meget alvorlig, men regeringen gør sit yderste, fastslår han.

Premierminister Shinzo Abes regering har overvejet muligheden for at gå til angreb på IS, men ifølge et dokument, som Reuters har set, konkluderer regeringen, at landets lovgivning ikke tillader et sådant indgreb.

Abe har tidligere sagt, at gidslernes liv er altafgørende, men samtidig slog han fast, at Japan ikke agter at bøje sig for terrorisme.

Japanske embedsmænd har imidlertid afvist at fortælle, om de planlægger at betale løsepenge.

Det er umiddelbart uklart, hvor de japanske gidsler befinder sig. Der er angiveligt tale om japanerne Haruna Yukawa og Kenji Goto. Sidstnævnte er freelancejournalist.

Islamisk Stat har tidligere udsendt lignende trusselsvideoer med amerikanske og britiske gidsler. Flere gange er det endt med, at gidslerne er blevet halshugget.

Siden august sidste år har Islamisk Stat dræbt tre amerikanere og to briter. I forbindelse med de modbydelige drab har jihadisterne lagt videoer ud på internettet af deres brutale handlinger.

Japan bidrager ikke militært til den amerikansk-ledede koalition, der bomber Islamisk Stat i Syrien og Irak. Landet har dog ydet et humanitært bidrag på 200 millioner dollar til den internationale mission, der tæller over 60 lande.

/ritzau/Reuters