Tidligere ATP-boss skal passe Novos milliarder

Den tidligere administrerende direktør i FIH Erhvervsbank og fondsdirektør i ATP Bjarne Graven Larsen skal nu være med til at forvalte 300 milliarder kroner i Novo Nordisk Fonden.

Bjarne Graven Larsen skal være finansdirektør i Novo A/S, der er holdingselskab f​or Novo Nordisk og Novozymes og 100 procent ejet af Novo Nordisk Fonden. Han afløser Thorkil K. Christensen, der har valgt at gå på pension, oplyser Novo.

- Novo A/S er en efter danske forhold helt unik virksomhed på grund af dens størrelse, værdier og særlige fokus på life science, siger den nye fondsdirektør, der tiltræder 1. maj.

- Jeg glæder mig til igen at have direkte opgaver og ansvar i forhold til både investeringer og tilrettelæggelsen af den langsigtede investeringsstrategi, der skal fortsætte den positive udvikling for Novo A/S fremover, siger Bjarne Graven Larsen i pressemeddelelsen.

Ifølge Eivind Kolding, administrerende direktør for Novo A/S, er valget faldet på Bjarne Graven Larsen, fordi han har både kompetencerne og erfaringen til at være med til at "sikre og fortsætte den langsigtede værditilvækst i Novo A/S".

Thorkil K. Christensen har valgt at takke af og gå på pension efter 37 år i Novo.

- Thorkil K. Christensen har været med fra kort efter etableringen af Novo A/S, og han har været en vigtig drivkraft bag Novo A/S' vækst og imponerende resultater, siger Eivind Kolding, administrerende direktør for Novo A/S, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip