Tidligere elev åbnede ild på Florida-universitet

Skrevet af admin

20/11/2014

Dagens topnyheder

En bevæbnet mand, der skød og sårede tre mennesker på et universitet i den amerikanske delstat Florida, var en tidligere studerende, som åbnede ild med et halvautomatisk håndvåben i et bibliotek med hundredvis af studerende, oplyser delstatens politi.

Gerningsmanden, som politiet har identificeret som den 31-årige Myron May, blev skudt og dræbt af politiet.

Myndighederne har fundet en del dagbøger og videoer, som May har skrevet og optaget.

- May var i krise, siger Michael DeLeo, der er leder for politiet i Tallahassee.

Den bevæbnede mand ankom til biblioteket på Florida State University og begyndte straks at skyde. Kun få minutter efter nåede universitetets egne politivagter frem til bygningen efter at have modtaget en alarm. Her råbte de gerningsmanden an foran biblioteket.

- Han blev bedt af politiofficerer om at kaste sit våben. I stedet for at følge ordren, affyrede den bevæbnede mand et skud mod betjentene, og de besvarede ilden og dræbte den mistænkte, siger en talsmand for politistyrken.

Der var mange andre til stede i biblioteket, da skyderiet brød løs. Vidner forklarer, at de hørte mellem fem til syv skud, der blev affyret med kort interval.

En 18-årig pige fortæller, at hun var i gang med finde oplysninger på biblioteket til sit studiearbejde, da hun hørte en høj lyd.

- Som en bogkasse, der tabes, forklarer hun.

Folk begyndte at flygte ud af biblioteket, og på det tidspunktet gik en alarm i gang.

Florida State University oplyser, at det har 40.000 studerende.

/ritzau/Reuters