Tidligere Neurosearch-direktør anker millionbøde

Den tidligere Neurosearch-direktør Flemming Pedersen har besluttet at anke den dom for kursmanipulation, som han modtog fredag. Det skriver Jyllands-Posten.

- Selv om det er en dom efter en mildere paragraf end den, som bagmandspolitiet gik efter, har jeg rådført mig med min advokat, og jeg synes, at dommen er urimelig og uretfærdig, siger Flemming Pedersen til avisen.

- Derfor vælger jeg at anke den, selv om det måske havde været lettere at betale en bøde og komme videre, siger han.

Flemming Pedersen blev fredag idømt en bøde på en million kroner af Københavns Byret for kursmanipulation i forbindelse med en fejlagtig fondsbørsmeddelelse om lægemidlet Huntexil.

Biotek-selskabet blev idømt en bøde på fem millioner kroner, men selskabets ledelse har endnu ikke meldt ud, om man accepterer bøden eller vil anke ligesom Flemming Pedersen.

Kursmanipulationen skete i 2010, mens Flemming Pedersen var direktør i NeuroSearch.

I fondsbørsmeddelelsen fremstod virkningen af det nye lægemiddel mod Huntingtons sygdom mere positiv, end den i virkeligheden var.

I løbet af bare tre dage steg kursen på Neurosearch-aktien fra 85 til 224.

Dermed blev selskabets markedsværdi forøget fra lidt over to milliarder kroner til mere end det dobbelte, nemlig 5,4 milliarder kroner. Først efter et par måneder fik markedet og offentligheden den rigtige besked.

Københavns Byret fastslog i dommen, at meddelelsen til fondsbørsen indeholdt urigtige signaler, som var egnede til at påvirke kursen.

Der er derimod ikke beviser for, at Flemming Pedersen var motiveret af en personlig fortjeneste ved afgivelse af de urigtige oplysninger, mener byretten.

Samtidig var der ikke tale om kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder, og derfor undgik Flemming Pedersen en fængselsstraf.

Ved beregningen af den personlige bøde på en million kroner til Flemming Pedersen lagde retten blandt andet lagt vægt på, at direktøren havde en årsløn på cirka syv millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip