Tidligere NSA-leder blev udspioneret i togvogn

En tidligere leder af CIA og Den Nationale Sikkerhedstjeneste, NSA, har ved en fejltagelse fået sendt flere opsigtvækkende udtalelser ud på Twitter, efter at han fejlagtigt troede, at han gav anonyme interviews.

Den pensionerede general Michael Hayden var gået ind på at give en række "baggrunds-interviews" til journalister over telefonen, mens han kørte i tog i USA. Hvad han ikke vidste var, at han sad i nærheden af Tom Matzzie, en tidligere leder fra den liberale, aktivistiske organisation MoveOn.org Political Action Committee.

Matzzie sendte øjeblikkeligt det mest interessante og kontroversielle fra Haydens baggrunds-udtalelser ud på Twitter - blandt andet detaljer om spionage-skandalen i NSA, om CIA's hemmelige fængsler i udlandet og om præsident Barack Obamas mobiltelefon.

Udtalelserne fra Hayden blev sendt ud i offentligheden få timer efter, at det meste af verden var begyndt tale om rapporterne om den amerikanske regerings udspionering af 35 af verdens ledere - deriblandt aflytninger af forbundskansler Angela Merkels mobiltelefon.

- Den tidligere spionchef taler med journalisterne om Obamas berømte Blackberry-mobiltelefon og om spionanklagerne mod USA, tweetede Matzzie, som dog blev stadigt mere nervøs, da Haydens kontor øjensynligt ringede ham op i toget og fortalte om de Tweets, der blev sendt fra togkupeen.

Hayden tilbød derefter Matzzie et interview, og de to mænd havde en fredelig diskussion om spionage.

- Det endte med, at jeg fik en virkelig god samtale med Michael Hayden. Han var en gentleman, men vi er meget uenige, siger Matzzie, som til sidst tweetede et billede af Hayden og sig selv.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip