Tidligere Riis-rytter øjner sejre som Cult-rytter

Den tyske cykelrytter Linus Gerdemann, som de næste to sæsoner skal køre for danske Cult Energy-Vital Water, har ambitioner om at vise sin nye arbejdsgiver, hvorfor han i sin tid var regnet for en af sportens helt store talenter.

- Jeg er hovedsageligt en rytter til ugelange etapeløb. Jeg tror, at jeg kan gøre det godt i sådanne løb - havne på podiet, eller endda vinde, hvis alt flasker sig.

- Det viser min sejrsliste i hvert fald, siger den 31-årige tysker ifølge feltet.dk til hjemmesiden cyclingtips.com.

- Jeg har vundet Bayern-Rundfahrt og Tour of Germany. Jeg er god i sådanne løb, og det er lige præcis der, jeg ønsker at triumfere igen, siger Gerdemann.

Det danske cykelhold har i øjeblikket travlt med at forstærke sig, inden holdet i næste sæson avancerer til en status som Pro Continental-hold.

Gerdemann kørte i 2005 for Bjarne Riis' CSC-hold, inden karrieren fortsatte hos T-Mobile, Milram, Leopard Trek og senest MTN-Qhubeka.

Tyskeren har en række flotte sejre på sit cv. I 2007 vandt han for eksempel en etape i Tour de France, hvorefter han kørte to dage i den gule førertrøje.

De seneste år har været svære for Gerdemann på grund af alvorlige skader. I 2013 blev karrieren sat på standby, fordi tyskeren ikke kunne få en tilfredsstillende kontrakt. I denne sæson kører han for sydafrikanske MTN-Qhubeka-hold.

I 2014 er han noteret for en enkelt sejr på fjerde etape af Aserbajdsjan Rundt, hvor han også vandt bjergkonkurrencen.

Nu glæder Gerdemann sig til at komme til Cult Energy-Vital Water.

- Det ser rigtig godt ud. I mange år har Cult Energy-Vital Water udklækket de bedste danske ryttere, hvilket viser, at de ved, hvad de laver. Det er et godt miljø for unge ryttere at udvikle sig i.

- Jeg ser virkelig frem til at uddele min ekspertise og erfaring, men selvfølgelig vil jeg også køre som kaptajn og vinde løb. Det er rimeligt vigtigt, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip