Tidligere Riis-rytter øjner sejre som Cult-rytter

Den tyske cykelrytter Linus Gerdemann, som de næste to sæsoner skal køre for danske Cult Energy-Vital Water, har ambitioner om at vise sin nye arbejdsgiver, hvorfor han i sin tid var regnet for en af sportens helt store talenter.

- Jeg er hovedsageligt en rytter til ugelange etapeløb. Jeg tror, at jeg kan gøre det godt i sådanne løb - havne på podiet, eller endda vinde, hvis alt flasker sig.

- Det viser min sejrsliste i hvert fald, siger den 31-årige tysker ifølge feltet.dk til hjemmesiden cyclingtips.com.

- Jeg har vundet Bayern-Rundfahrt og Tour of Germany. Jeg er god i sådanne løb, og det er lige præcis der, jeg ønsker at triumfere igen, siger Gerdemann.

Det danske cykelhold har i øjeblikket travlt med at forstærke sig, inden holdet i næste sæson avancerer til en status som Pro Continental-hold.

Gerdemann kørte i 2005 for Bjarne Riis' CSC-hold, inden karrieren fortsatte hos T-Mobile, Milram, Leopard Trek og senest MTN-Qhubeka.

Tyskeren har en række flotte sejre på sit cv. I 2007 vandt han for eksempel en etape i Tour de France, hvorefter han kørte to dage i den gule førertrøje.

De seneste år har været svære for Gerdemann på grund af alvorlige skader. I 2013 blev karrieren sat på standby, fordi tyskeren ikke kunne få en tilfredsstillende kontrakt. I denne sæson kører han for sydafrikanske MTN-Qhubeka-hold.

I 2014 er han noteret for en enkelt sejr på fjerde etape af Aserbajdsjan Rundt, hvor han også vandt bjergkonkurrencen.

Nu glæder Gerdemann sig til at komme til Cult Energy-Vital Water.

- Det ser rigtig godt ud. I mange år har Cult Energy-Vital Water udklækket de bedste danske ryttere, hvilket viser, at de ved, hvad de laver. Det er et godt miljø for unge ryttere at udvikle sig i.

- Jeg ser virkelig frem til at uddele min ekspertise og erfaring, men selvfølgelig vil jeg også køre som kaptajn og vinde løb. Det er rimeligt vigtigt, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip