Tidligere sort Chelsea-bomber får managerjob i England

Blandt de 92 bedste fodboldklubber i England findes der nu tre sorte managers.

Det er en realitet, efter at Burton Albion fra League Two - Englands fjerdebedste række - torsdag ansatte den tidligere hollandske landsholdsangriber Jimmy Floyd Hasselbaink som manager.

Inden torsdag var det kun Keith Curle i Carlisle og Chris Powell i Huddersfield, der som sorte havde et managerjob i en af Englands fire bedste rækker.

Ansættelsen af Hasselbaink sker i samme uge, hvor en ny kampagne om at få fodboldklubberne til at få flere ikke-hvide personer til at gå ind i trænerfaget, er begyndt.

En rapport fra tænketanken Sports Person's viste i mandags, at af 552 trænerjob i professionel engelsk fodbold var kun 19 af dem besat af ikke-hvide.

I sidste måned blev der i England talt om at indføre den såkaldte Rooney Rule, som stammer fra amerikansk fodbold NFL.

Den regel betyder, at mindst én sort person eller en etnisk minoritet i det hele taget skal kaldes ind til interview, hvis en klub mangler en manager.

42-årige Jimmy Floyd Hasselbaink var som aktiv en ganske stor profil i Premier League for både Chelsea, Leeds og Middlesbrough.

Han var træner for belgiske Royal Antwerpen i sidste sæson, og der er tale om hollænderens første job i England som manager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip