Tidligere topchef takker af efter 34 år i Microsoft

Steve Ballmer, tidligere topchef i Microsoft, forlader bestyrelsen i den amerikanske teknologigigant for at fokusere på sit ejerskab af basketballklubben LA Clippers.

Ballmer meldte sin afgang tirsdag - omkring en måned efter at Satya Nadella, nuværende administrerende direktør i firmaet, annoncerede store nedskæringer med mange fyringer.

- På grund af min tillid til selskabet og mine mange nye forpligtigelser tror jeg, det vil være upraktisk for mig at fortsætte i bestyrelsen, skriver Ballmer i et offentligt brev til Nadella.

Nadella benytter muligheden til at rose Ballmer for hans bidrag i Microsoft og bakker samtidig op om hans beslutning.

Ballmer har været en del af Microsoft i årtier og var med til at revolutionere computerbranchen. Han stødte til virksomheden i 1980, da det blot var et lille selskab i en forstad til Seattle. I år 2000 overtog han posten som administrerende direktør fra Bill Gates, hvor han var indtil februar i år.

- Jeg lever og ånder for Microsoft - det har jeg gjort i 34 år, og sådan vil det blive ved, fortæller Ballmer.

Foruden at bruge tid på LA Clippers vil Ballmer sætte tid af til at undervise.

Ballmer betalte to milliarder dollar for basketballholdet i en rekordhandel.

Han forlader et Microsoft, som står over for at skulle fjerne 18.000 job på globalt plan. Størstedelen relaterer sig til købet af finske Nokias mobiltelefonforretning tidligere i år.

De seneste år har Microsoft kæmpet for at holde trit med teknologiselskaber som Google og Apple, der er blevet investorernes foretrukne på Wall Street.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip