Tidligere topdommer får ærefuld Fifa-pris

Den tidligere danske topdommer Peter Mikkelsen blev en kende overrasket, da han onsdag var til møde med dommerudvalget i fodboldens verdensforbund Fifa.

Fifa's præsident Sepp Blatter indledte nemlig med at fortælle, at der var en person i lokalet, han gerne ville fremhæve.

Det viste sig at være Peter Mikkelsen.

Danskeren modtog Fifas "Speciel Referee Award", som gives til tidligere dommere, der har dømt på højeste niveau i sit hjemland i mindst 10 år, og desuden har dømt mindst 20 internationale kampe på "A"-niveau.

Samtidig skal man have udført et godt stykke arbejde som dommer og administrator hos Fifa eller i sit nationale forbund.

- Jeg blev både overrasket, stolt og meget rørt. Det er en fantastisk pris at få, og mine kolleger rejste sig op i lokalet og klappede, fortæller Peter Mikkelsen i en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union.

Peter Mikkelsen stoppede sin aktive dommerkarriere i 1998, og er nu medlem af blandt andet Fifa's dommerkomité. Han udfører opgaver for både Fifa og Uefa.

En anden tidligere dansk topdommer, Henning Lund Sørensen, modtog prisen i 2009.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip