Tidsfrist udløbet: Ingen meldinger om græske penge til IMF

Grækenland har ikke i tide tilbagebetalt et lån på omkring 1,5 milliarder euro, inden tidsfristen udløb ved midnat mellem tirsdag og onsdag.

Det bekræfter IMF i en pressemeddelelse.

- Vi har informeret IMF's bestyrelse om, at Grækenland nu er i restance og kun kan modtage IMF-finansiering, når restancerne er fjernet, siger IMF-talsmand Gerry Rice i meddelelsen.

Samtidig bekræfter Rice, at Grækenland tirsdag har bedt om en udsættelse af afdraget på lånet. Det vil IMF's bestyrelse tage stilling til "når tiden er inde", lyder det.

Ved ikke at tilbagebetale IMF-lånet til tiden skriver Grækenland sig ind i historiebøgerne ved siden af lande som Zimbabwe, Cuba og Somalia.

Allerede i weekenden sagde flere græske regeringskilder, at Grækenland ikke ville være i stand til at tilbagebetale pengene, og det blev tirsdag bekræftet af den græske finansminister, Yanis Varoufakis.

Ligeledes ved midnatstid er de internationale kreditorer - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank (ECB) og IMF's - låne- og spareprogram til Grækenland udløbet.

Tirsdag anmodede den græske premierminister, Alexis Tsipras, om et helt nyt hjælpeprogram, men det blev hurtigt fejet af bordet af Tyskland.

Tyskland vil ikke gå med til at forhandle en ny gældsaftale på plads for Grækenland, før de græske vælgere har været til folkeafstemning søndag om den spare- og reformpakke, som kreditorerne vil have Grækenlands regering til at acceptere, fastslog forbundskansler Angela Merkel.

- Før en folkeafstemning som planlagt er gennemført, vil vi ikke forhandle noget nyt overhovedet, sagde Merkel.

Merkel giver Grækenland skylden for, at der ikke er fundet en løsning på de store græske gælds- og finansieringsproblemer.

Tyskland er det enkeltland, der har lånt flest penge til de slunkne græske pengekasser.

Onsdag er eurolandenes finansministre indkaldt til et nyt møde i Bruxelles for at drøfte det græske problem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip