Tidslinje over Italiens politiske kaos

2012

* 6. december: Silvio Berlusconis parti nægter i en tillidsafstemning at støtte teknokratregeringen med Mario Monti i spidsen.

* 8. december: Mario Monti fortæller, at han vil trække sig fra posten som premierminister.

* 21. december: Monti træder formelt tilbage sammen med sin regering, men bliver bedt om at stå i spidsen for en midlertidig regering, indtil en ny regering er dannet.

* 28. december: Monti siger, at han - trods tidligere meldinger om det modsatte - stiller op til det kommende parlamentsvalg.

2013

* 24.-25. februar: Centrumvenstre-partierne sikrer sig med nød og næppe et flertal i underhuset ved valget, men får ikke flertal i overhuset. Det efterlader Italien uden regering.

* 22. marts: Pier Luigi Bersani, leder af Det Demokratisk Parti (PD), får til opgave at forsøge at samle en regering. Det lykkes ikke.

* 24. april: Enrico Letta, der nu er stedfortrædende leder af Det Demokratisk parti, sættes i spidsen for at danne en ny regering.

* 27. april: Letta lykkes med at danne regering i Italien.

* 28. april: Letta og hans ministre bliver officielt taget i ed.

2014:

* 13. februar: Lederen af Det Demokratiske Parti, Matteo Renzi, kræver Lettas afgang og en ny regering. Han får opbakning af et stort flertal i partiet, og Letta trækker sig som premierminister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip