TIDSLINJE: Sådan er konflikt endt med israelsk offensiv

Lørdag passerede antallet af dræbte i Gazastriben 300. Mange af de omkomne er civile.

Her er udvalgte nedslag i den optrappede konflikt mellem Israel og den palæstinensiske Hamas-bevægelse:

* 12. juni:

Tre unge israelske drenge forsvinder på Vestbredden. De blaffede og fik et lift fra en jødisk bosættelse. Sagen bliver hurtigt et politisk topemne i Mellemøsten, og Israel iværksætter en storstilet eftersøgning af drengene, hvor hundredvis af palæstinensere anholdes. Hamas beskyldes for at stå bag.

Det udløser gadekampe, hvor flere palæstinensere bliver dræbt.

* 30. juni:

Ligene af de tre teenagere bliver fundet på Vestbredden. Forinden er militante palæstinensere begyndt at affyre raketter ind i Israel fra Gazastriben.

* 2. juli:

Liget af en ung palæstinenser dukker op i en skov. Det bliver tolket som et hævndrab begået af israelere. Obduktionen af liget viser, at drengen blev brændt ihjel.

* 8. juli:

Israel iværksætter en militær offensiv under navnet "Protective Edge". Via luftangreb vil israelerne gå efter militante Hamas-folk i Gaza.

* 15. juli:

Den første israeler bliver meldt dræbt i konflikten. På dette tidspunkt har knap 200 palæstinensere mistet livet.

* 16. juli:

Israel godkender et egyptisk forslag til en våbenhvile i området, mens Hamas-bevægelsen afviser forslaget. Senere lykkes det dog at indgå en kortvarig humanitær våbenhvile.

* 17. juli:

Aftalen om en fem timer lang humanitær våbenhvile i Gazastriben træder i kraft, men brydes allerede efter tre timer, da raketter fra Gaza sendes mod Israel.

* 17. juli:

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger, at landets militære mission i Gaza udvides med en offensiv til lands. Målet er at ødelægge tunnelsystemer, der fører fra Gaza og under jorden til Israel.

* 19. juli:

Et nyt luftangreb fra Israel i Gaza bringer dødstallet over 300.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip