Tidsplan: Sådan holder du huden sund døgnet rundt

Aller Media

|

27/09/2013

Dagens topnyheder

Mellem kl. 6.00 og 7.00

De fleste mennesker er dehydrerede lige fra morgenstunden, så her er det en god ide at drikke et glas vand.

- Hvis du ikke drikker vand, kan dine celler ikke fungere ordentligt. Uden vand bliver huden ikke blødgjort og velnæret, siger den britiske dermatolog Dr. Nicholas Perricone.

Læs sandheden bag fire myter om din hud på IN.dk

Klokken 7:30

Hvis du vågner op med fedtet hud, så kan en rensning af huden fjerne det talg, som den har produceret.

- Ellers vil en hvilken som helst creme, du bruger ikke trænge ordentligt igennem, siger den kosmetiske dermatolog Dr. Sam Bunting til Daily Mail. Han anbefaler samtidig brug af et serum med indhold af antioxidanter for at beskytte huden.

Klokken 7:45

Selv på en overskyet efterårsdag vil din hud blive udsat for UVA-stråler, så daglig brug af en bredspektret solcreme er den mest effektive måde at forhindre hudens ældning på.

Lad dit serum eller din fugtighedscreme trænge ind i ti minutter, før du påfører endnu et lag for at undgå udtynding. Lad det sidde i 15 minutter, før du lægger makeup.

Klokken 12

Oliekirtler producerer to gange så meget talg ved middagstid, som de gør mellem klokken to og fire om natten, så klokken 12 er et godt tidspunkt til lige at pudre næsen og panden endnu en gang.

Klokken 13

Din krop har brug for UV-lys hele året rundt for at skabe det D-vitamin, der er essentiel for at forhindre sygdom hos dig.

Det er ikke sikkert, at det er nok for din hud, at du bruger solbeskyttelse hver dag, så det er vigtigt, at du samtidig indtager et dagligt tilskud i form af D-vitamin.

Vitaminet skal helst indtages med fedtstof for at blive optaget rigtig i din krop, så frokosttid er et oplagt tidspunkt, ifølge Dr. Sam Bunting.

Klokken 14

Den creme du smurte på fra morgenstunden har ikke den store effekt på denne tid af dagen. Derfor skal du benytte dig af et toningsprodukt, som du kan lægge oven på din makeup ved dette tidspunkt.

Klokken 16

Din huds temperatur er omkring én grad højere klokken 16, end den er klokken 4 om natten.

- Når kropstemperaturen stiger i vejret vil de, der har en tendens til rødmen opleve, at ansigtet blusser op. Hvis du oplever en prikkende fornemmelse forud for en kommende rødmen, så hjælper det at sutte på en isterning, siger Dr. Bunting til Daily Mail.

Klokken 18

Afrensning er essentiel for at holde din hud sund, men for de fleste kvinder er det bare noget, som skal overstås, når tiden er allermest knap om morgenen eller lige inden sengetid, når trætheden er størst.

Det er i stedet den bedste ide at tage makeuppen af lige, når du kommer hjem fra arbejde.

Den britiske hudspecialist Una Brennan anbefaler at foretage en dobbelt-rens med et oliebaseret renseprodukt på en varm klud, hvorefter der skal påføres creme eller gelerens. 

Klokken 21:30

Din hud mister omkring 25 procent mere fugt om natten, så derfor skal du bruge produkter, som trækker vand fra luften til din hud som eksempelvis creme med indhold af hyaluronsyre eller carbamid og ingredienser, som bidrager til at holde på fugten som stofferne paraffin eller lanolin.

Læs på IN.dk om fem måder, som din hud ældes på

Klokken 22

Retionider er effektive ingredienser mod ældning. De er afledt af A-vitamin, og sætter fart på cellernes udskiftning, hvilket giver dig en yngre udseende hud.

Retionoider bliver nedbrudt af UV-lys, så derfor vil de ikke fungere så effektivt i løbet af dagen. Natligt brug er en absolut nødvendighed især, fordi graden af hudens barriere er lavere, hvilket gør den mere modtagelig for cremer, siger Dr. Bunting til Daily Mail.

Af Juliane Olsen, IN.dk/Newsdesk, Aller Media