Tillidsmand er glædelig overrasket over Berlingske-salg

Skrevet af admin

|

30/06/2014

Dagens topnyheder

- Jo, du skal sige tillykke.

Det er Uffe Gardels - journalist på Berlingske og fællestillidsmand på Berlingske Media - første reaktion, efter at den store danske mediekoncern mandag er blevet solgt til belgiske De Persgroep.

Efter en længere og besværlig salgsproces er det dermed lykkedes den økonomisk trængte britiske kapitalfond Mecom, der har ejet Berlingske, BT, Weekendavisen og en række regionale dagblade siden 2006, at sælge sine danske aktiviteter.

- Det er overraskende. Men en glædelig overraskelse. Vi får en professionel ejer med et stort branchekendskab, og endnu vigtigere, så har de særligt branchekendskab til den type udgivelser, vi udgiver her i Berlingske, siger Uffe Gardel.

Berlingske Media forsøger - ligesom andre danske udgivere - at finde løsningen på, at færre og færre har lyst til at købe avis, og at en stor del af medieforbruget rykker fra print til nettet og mobile enheder.

De Persgroep er i gang med samme omstillingsproces hos sine belgiske og hollandske aktiviteter og er generelt kendt som en seriøs udgiver med en langsigtet strategi.

- Jeg er sikker på, at det vil ændre noget med den nye ejer. Men jeg kan ikke sige hvad, alene af den grund, at jeg ikke har mødt ejerne endnu.

- Men mit indtryk, fra de orienteringer jeg allerede har fået, er, at de har været gode til at integrere web og print, og at de dermed kan løse de opgaver, vi står over for, siger Gardel.

Spørgsmål: Efter en langvarig salgsproces og medfølgende usikkerhed vil det her så give ro på?

- Vi er i en presset branche, hvor ro vil betyde død for et medie. Vi er pressede på alle ender og kanter, og vi er nødt til at ændre meget og hele tiden forny os.

- Og der tror jeg, at vi med De Persgroep som ny ejer vil få en så kompetent topledelse, at de forandringer, der kommer til at ske, vil være gode forandringer og ske på en god måde, håber han.

/ritzau/