Tillykke til dagens hovedperson: Prins Henrik har fødseldag

En af de mest opsigtsvækkende bemærkninger fra prins Henrik faldt på en vinterdag for lidt over 14 år siden, da han forklarede til BT, at han følte sig ydmyget af sin tilværelse i skyggen af dronningen og kronprinsen.

Mon ikke den franskfødte prins derfor har set frem i dag, da han må betegnes som den royale hovedperson på denne lørdag, hvor han bag slottets høje vægge kan fejre sin 82 års fødseldag.

Den karismatiske prins så dagens lys på en sommerdag tilbage i 1934, hvor han som søn af greve André de Laborde de Monpezat og grevinde Renée de Monpezat kom til verden i byen Tolence i Frankrig.

Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpeza blev til prins Henrik af Danmark eller prinsgemalen, da den daværende prinsesse Margrethe sagde 'ja' til ham den 10. juni. 1967.

Deres første møde var to år forinden, i 1965, da prinsessen her mødte den charmerende franskmand til et middagsselskab i London.

I bogen 'Enegænger' forklarer dronningen, at der ikke var tale om kærlighed ved første blik, da følelserne først voksede året efter, da de her mødte hinanden igen til et bryllup i Skotland.

Læs også: Dronning Margrethe overrasker med afsløring: Sådan skal hun fejre sit guldbryllup med prins Henrik

Den franske diplomat valgte straks at invitere den 26-årige tronfølger på frokost, og på en forårsdag tæt ved Hyde Park i London blev dronningen forelsket i manden, som man ved første øjekast let ville sammenblande med en ung Roger Moore.

Parret blev viet i Holmens Kirke med efterfølgende karettur gennem København og bryllupsfest på Fredensborg Slot.

Siden da har prins Henrik vundet mange danske hjerter med sin poetiske tilgang til tilværelsen, mens han med humoristiske påfund har kastet et lunefuldt smil over kongehusets officielle forpligtelser.

Prins Henrik har gået sine egne veje - blandt andet da han gik en tur på fristaden Christiania i København, og det var vel umuligt at skjule et smil, da han valgte at balance med en levende slange på hovedet ved en besøg i Randers Regnskov.

Til næste år kan regentparret fejre deres guldbryllup, men nu gælder det dagen i dag, hvor den pensionerede levemand kan holde fødselsdag med venner og familie. Tillykke! 

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip