Tiltalt brugte bunker af penge efter bankrøveri

28/07/2014 15:50

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Skønt han hverken har arbejde eller nævneværdig indkomst, brugte en 27-årig mand store pengebeløb i tiden efter et groft bankrøveri mod Kongsted Sparekasse i 2012.

Det dokumenterer anklager Anne Marie Fink mandag ved Retten i Næstved. Her er den 27-årige sammen med sin lillebror og en 33-årig mand, der tidligere er dømt for et rockerdrab, tiltalt for det grove røveri.

Den 27-årige afviser pure at have haft noget med røveriet at gøre, men han er ikke bleg for at indrømme, at han er kriminel.

- Jeg er en tyveknægt. Jeg tjener mine penge ved at begå tyverier, forklarer manden, som gang på gang nægter at gå i detaljer med, hvilke tyverier han har tjent penge på.

Anne Marie Fink har under afhøringen af manden fået ham til at erkende, at han blandt andet har købt en motorcykel for 110.000 kroner. Cyklen var indregistreret i en andens navn.

- Jeg har jo ikke nogen indtægt hos Skat, så ellers var de vel kommet for at tage den, forklarer den 27-årige.

Manden har også været på en rejse til Cambodja og en til Paris, og han har købt en lille bil til sin kærestes søster.

- Jeg fandt en bil til 5000 kroner, og hendes mand havde lige forladt hende, og hun var alene med to børn, som hun havde problemer med at få i børnehave. Og så tænkte jeg, at jeg ville hjælpe hende, fortæller den 27-årige.

Anklager Anne Marie Fink lægger ikke skjul på, at pengene efter hendes mening helt eller delvist stammer fra røveriet mod Kongsted Sparekasse i januar 2012.

Ved røveriet slap røverne bort med et udbytte på cirka 8,5 millioner kroner efter at have truet og bagbundet fem ansatte, som blev holdt fanget i knap halvanden time, mens røverne huserede i banken.

Den 27-årige nægter sig skyldig. Ud over penge fra tyverier har han ifølge sin egen forklaring også tjent penge på salg af skunk.

/ritzau/