Tinkoff-Saxo trods trusler udefra: Vi er favoritter

Cult Energy-rytteren Magnus Cort har vundet 10 sejre i denne sæson. Han er nummer et på Europa Tour-ranglisten - det vil sige blandt de ryttere, som ikke kører på Pro Tour-holdene, altså de hold, som kører Tour de France.

Riwal har en spurtstærk og rutineret afslutter som Alex Rasmussen. Og helt generelt har de danske hold under Tinkoff-Saxo væsentligt flere ryttere at tage af.

Alligevel mener den forsvarende danske mester Michael Mørkøv, at Tinkoff-Saxos ryttere er favoritter i søndagens 195 kilometer lange DM-løb på landevejene omkring Faaborg.

- Vi er de professionelle cykelryttere. Vi er favoritterne, men vi er rigtigt nok kun syv mand, og både Chris Anker og Jesper Hansen er måske ikke helt kommet sig over styrt for nylig, så det kan godt være, at vi er lidt begrænsede, siger Michael Mørkøv.

Ruten er hård. Det taler for at godt cykelløb.

21-årige Magnus Cort trådte sidste sommer ind i cykelfansenes hjerter, da han vandt to etaper i Post Danmark Rundt. I denne sæson har han været endnu mere overbevisende og har for nylig skrevet under på en professionel kontrakt fra næste sæson.

Matti Breschel og Nicki Sørensen konstaterer, at Cort hører til blandt favoritterne til søndagens løb.

Michael Mørkøv går skridtet videre.

- Han har ikke bare vundet en masse løb. Det har været løb, hvor der har været flere store hold til start. I det hele taget har Cult-holdet en bredere skare end tidligere, siger Michael Mørkøv.

Magnus Corts chef på Cult Energy, Michael Skelde ved godt, at presset er stort på den bornholmske guldfugl, så han holdt ham væk fra lørdagens pressemøde. Men fedtspiller kan man ikke beskylde ham for at være.

- Vi kan ikke underspille, at Magnus er blandt favoritterne. Den rolle må han tage på sig. Jeg ser Magnus og Matti Breschel som favoritter.

- Vi har ikke syv ryttere på Tinkoff-Saxos niveau, men vi er i overtal, og det må vi se, om vi kan udnytte. Ellers kommer vi i undertal i finalen, siger Michael Skelde.

Skelde mener, at ruten er til Tinkoff-Saxo-rytternes fordel, fordi et hårdt cykelløb bliver et simpelt cykelløb.

DM-løbet bliver kørt fra klokken 12.30 søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip