Tinkov langer ud efter Riis i blog: Han var doven

I en blog på cyclingnews.com langer holdejer Oleg Tinkov ud efter Bjarne Riis, som forlod cykelholdet Tinkoff-Saxo i slutningen af marts.

Danskeren lavede reelt set ikke noget, skriver Tinkov.

- Jeg tror, at folk nu forstår, hvorfor Bjarne Riis måtte forlade holdet. Han lavede faktisk ikke det store. Hans rolle var at sidde i holdbilen, bestemme taktikken og give dessiner til rytterne for at motivere dem.

- Han var ikke involveret i rytternes forberedelser eller træninger. Det var dét, jeg ville have ham til at gøre, men han gjorde det ikke. Det er en af grundene til, at vi brød med hinanden, skriver Tinkov.

Russeren var storsponsor i cykelholdet, da han i december 2013 købte Bjarne Riis' andel. Siden blev Riis' betydning væsentligt mindre.

- Bjarne Riis var eks-ejeren og endte uden nogen speciel rolle i 18 måneder. Det var derfor, jeg var nødt til at stoppe det. Han var for dyr at have gående uden at lave noget. Jeg indså, at vi ikke havde brug for ham.

- Når du fjerner nogen, og intet ændrer sig, betyder det, at der ikke var brug for dem, skriver Tinkov om Bjarne Riis.

Russeren fortæller ydermere, at han fremover selv vil sidde i holdbilen. Ikke fordi han vil tage sportslige beslutninger, som Bjarne Riis gjorde, men for at lægge pres på rytterne.

- Jeg tror, at jo mere pres, der er på rytterne, desto bedre præsterer de. De er i en branche, der består af pres. Se på Lionel Messi i Champions League. Han var under pres, og så scorede han to gange, og Barcelona vandt, skriver Tinkov.

Han henviser til Barcelonas 3-0-sejr over Bayern München i onsdagens Champions League-semifinale, hvor Lionel Messi indtog en positiv hovedrolle i afslutningen af kampen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip