Tissetur sender cykelstjerne ud af forårsklassikerne

Den belgiske cykelstjerne Tom Boonen (Etixx-Quick Step) går glip af alle forårets klassikere efter et styrt mandag i Paris-Nice.

En lægeundersøgelse har tirsdag vist sig, at 34-årige Boonen slog skulderen af led og pådrog sig flere brud i venstre albue. Skulderen skal opereres onsdag, mens albuen skal i gips og have ro.

- Jeg er meget skuffet. Det er tredje gang i træk, at jeg er involveret i et uheld, som går ud over klassikerne. Det var et dumt styrt med store konsekvenser, siger Boonen.

Den seje belgier har fire gange vundet Paris-Roubaix og tre gange har han taget sejren i Flandern Rundt. I 2012 var han først over målstregen i begge løb, der er en del af forårets klassikere.

Tom Boonens styrt i Paris-Nice skyldtes, at flere ryttere var blevet tissetrængende.

- Vi var fire holdkammerater, der lå bagest i feltet. I lighed med andre ryttere benyttede vi anledningen til at træde af på naturens vegne.

- Tempoet var lavt og vejen gik lige ud, så der var ingen grund til uro, men pludselig stoppede folk foran os. Jeg måtte bremse, og i sådan en situation går det ikke at styre cyklen som normalt.

- Jeg stødte ind i Niklas Maes' hjul og væltede, siger Boonen.

- Efter to sekunder var jeg klar over, at klassikersæsonen var væk. Jeg følte mig ellers klar til klassikerne, men jeg kan ikke ændre på, hvad der er sket og må bare acceptere det, siger han.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip