‘Tjek nu bare de skide bryster’: Kræftoverlever er rystet over cola i kavalergangen

Skrevet af Laura Nygaard

06/06/2015

Mest læste i dag

Leanne Curry følte sig en lille smule såret og hånet, da hun hun så ‘coladåse-udfordringen’ dukke op på de sociale medier.

Legen, der går ud på at kvinder uploader et foto af sig selv, hvor de holder en coladåse mellem brysterne, skal være med til at sætte fokus på brystkræft.

Tidligere har kampagner gået deres gang på Facebook, hvor piger har skrevet kryptiske beskeder i deres statusopdateringer. Her har de f.eks. har skrevet farven på deres bh eller Leanne Currys hadeeksempel: ‘Jeg er lige sluppet for en fartbøde ved at vise bryster’.

Læs også: Kræftens Bekæmpelse vil hellere have penge: Din Facebook-status om svedige nosser hjælper ikke

Men det er slet ikke den rigtige måde at gøre det på, mener den 36-årige mor til to, der selv har fået fjernet begge bryster på grund af kræft.

- Deltag ikke i disse dumme lege. Tjek nu bare de skide bryster, skriver hun til et billede af sine egne operationsar på overkroppen.

Billedet blev i løbet af 24 timer delt mere end 57.000 gange på Facebook, og tallet stiger.

Efter 16 hårde omgange med kemo blev Leanne Curry erklæret rask i 2012, og hun ved derfor, at det ikke nytter noget bare at køre med på en skør leg.

- Det er ulækkert at lave en leg ud af det. Det er ikke hyggeligt og rosenrødt. Det er en sygdom, der kan slå dig ihjel, og den skal man ikke gøre grin med, siger hun til Daily Record.

Læs også: Hun opdagede på Facebook, at hun havde kræft

Efter hun lagde billedet på Facebook, har hendes telefon glødet af notifikationer, hver gang hendes opslag har fået et like.

- Jeg gjorde det kun offentligt, fordi jeg var træt af kvinder, der viste cola-dåser mellem deres bryster. Hvis kvinder ville gøre det og derefter donere et beløb, fjerne dåsen og gå op på badeværelset og føle på deres bryster, ville det være ok - men det gør de ikke, siger hun.

- Det er ikke nok at tale om det. Man bliver også nødt til at tjekke sine bryster.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: