Tjekkiet slår Schweiz og sender Danmark i kvartfinalen

17/05/2016

De danske ishockeyherrer er klar til VM-kvartfinalen for anden gang i historien, efter at Tjekkiet vandt 5-4 over Schweiz. Danmark var også i kvartfinalen i 2010.

Det begyndte ellers skidt for Tjekkiet, som kom bagud med 0-1 efter 11 minutters spil i første periode. Schweizeren Denis Hollenstein slap alene igennem og udnyttede sikkert friløberen med et fladt skud.

Tre minutter inden første periodes slutfløjt udlignede tjekkernes Michal Birner til 1-1, da han rettede et skud af med sin ene skøjte tæt inde foran mål.

Fem minutter inde i anden periode bragte Lukas Kaspar Tjekkiet foran med 2-1 på et straffeslag, som var begået mod ham selv, og så kunne Danmark for alvor dufte pladsen i kvartfinalen.

Det danske ishockeylandshold havde med mandagens sejr over Kasakhstan gjort forarbejdet i jagten på en plads i kvartfinalen.

Danmark havde et forspring på tre point ned til Schweiz, som derfor skulle vinde i ordinær tid for at snuppe tre point og pladsen i kvartfinalen for næsen af danskerne.

Det var dog aldrig tæt på at ske.

Tjekkerne satte tingene eftertrykkeligt på plads i tredje periode med tre mål mere. Trods tre reduceringer af Schweiz til både 2-3, 3-5 og 4-5 samt et schweizisk stolpeskud var Danmarks plads i kvartfinalen aldrig for alvor i fare.

Martin Zatovic, Tomas Zohorna og Michal Jordan scorede målene for tjekkerne, mens Simon Moser, Noah Schneeberger og Sven Andrighetto blev målscorere for Schweiz i den målrige sidste periode.

Danmark skal i kvartfinalen møde vinderen af gruppe B, og det bliver vinderen af opgøret mellem Finland og Canada, som spilles tirsdag aften klokken 19.15.

Tjekkiet, Rusland og Sverige satte sig på de tre øverste pladser i Danmarks gruppe.