Tjetjenske oprørere i blodig aktion på Putins store dag

Adskillige politifolk er torsdag blevet dræbt i sammenstød med militante i Tjetjeniens hovedstad, Grosnij.

Bevæbnede personer angreb først en trafikal kontrolpost og stormede derefter en bygning, der huser et lokalt medie. Sikkerhedsfolk og politiet har nu omringet bygningen. Det er uvist, hvor mange politifolk der har mistet livet.

- Der er tab blandt personellet, hedder det i en meddelelse fra den russiske antiterrorkomité ifølge de russiske medier.

Nyhedsbureauet RIA Novosti citerer en kilde fra de lokale politimyndigheder for, at fem betjente er dræbt, og adskillige er såret. Samtidig er flere militante blevet dræbt, skriver Tjetjeniens præsident, Ramzan Kadyrov, på det sociale medie Instagram.

- Seks terrorister er allerede blevet dræbt i pressebygningen! Ingen bandit vil formå at undslippe, skriver præsidenten og tilføjer, at han personligt overvåger og styrer operationen mod de militante.

De militantes aktion i det ofte uroplagede Tjetjenien vil blive set som et slag i ansigtet og en hån mod Ruslands præsident, Vladimir Putin, skriver nyhedsbureauet AFP. Putin skal senere torsdag holde sin årlige tale til befolkningen om den russiske nations tilstand.

I oktober omkom fem betjente, da en ung selvmordsbomber detonerede sin sprængladning ved indgangen til en koncertsal med tusindvis af mennesker i Grosnij.

Angrebet skabte bekymring for, at en ny bølge af selvmordsangreb og vold er under opsejling i det nordlige Kaukasus, hvor Rusland to gange inden for de seneste 20 år har udkæmpet krige med separatister.

Vladimir Putin har flere gange lovet de russiske vælgere, at han vil knuse oprørsbevægelsen i Kaukasus.

Da Putin i oktober fyldte 62 år, blev det markeret i Grosnij, hvor over 100.000 mennesker iført tøj i det russiske flags farver hyldede præsidenten.

Tjetjenien har de senere år været mere rolig end tidligere.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip