Tønder Festival har sikret sig Mads Langer

Elo Christoffersen

11 år siden

|

21/03/2013

Dagens topnyheder

Tønder Festival har sikret sig endnu en stribe navne.

Det er den albumaktuelle danske sanger og sangskriver Mads Langer, de canadiske fremstormere The Barr Brothers, den amerikanske trio Red Molly og en af sidste års helt store publikumssuccesser, Meschiya Lake & The Little Big Horns fra New Orleans.

Tønder Festival løber af stablen fra den 22.-25. august.

Mads Langer (DK)

Den 29-årige sanger og sangskrivers seneste album er ”In These Waters” fra i år. Med en vokal, der brænder igennem og evner at smelte pigehjerter, er Mads Langer kravlet til tops på de danske hitlister. Også udlandet er blevet fanget af Mads Langers nordiske pop-melankoli.

Hans tredje album ”Behold” fra 2011 blev udgivet på Sony Music, og med coveret af Olives ”You're Not Alone” blev vejen banet for et europæisk gennembrud. Mads Langer debuterede i 2006 med albummet ”Attention Please,” og i 2009 gjorde han for alvor opmærksom på sig selv med albummet ”Mads Langer” og især hittet ”Fact-Fiction”.

The Barr Brothers (Canada)

I nullerne havde de amerikanske brødre Andrew og Brad Barr succes på jamband-scenen med impro-rock-trioen, The Slip. Siden slog brødrene sig ned i Montreal og fandt sammen med den klassisk uddannede harpe og koraspiller Sarah Page og multiinstrumentalisten Andres Vial.

The Barr Brothers har skabt en lyd, hvor Delta-blues og folk møder bløde vokalharmonier og skramlet indie. The Barr Brothers er nomineret for deres debutalbum ”The Barr Brothers” fra 2011 i den store canadiske JUNO Awards 2013 for ”Adult Alternative Album Of The Year” - i samme kategori som Bahamas, Kathleen Edwards, Serena Ryder og Royal Wood.

Bandet har turneret flittigt og gæstet en lang række festivaler samt et af amerikansk tv’s store udstillingsvinduer, ”The Late Show with David Lettermann”.

Red Molly (USA)

En sen time på Falcon Ridge Folk Festival i 2004 sad tre piger omkring et bål og sang så smukt, at solen var lige ved at stå tidligt op af ren nysgerrighed.

Red Molly tog sine spæde skridt på klubber i New York og blev hurtigt et kendt navn på de amerikanske folk-festivaler. Trioens friske favntag med gamle bluegrass-, country- og western swing-traditioner har tiltrukket en stor fanskare kaldet ”RedHeads”.

Red Molly består af Laurie MacAllister, vokal, bas og banjo, Abbie Gardner, vokal, dobro og banjo, og Molly Venter, vokal og guitar.

Abbie har i øvrigt optrådt i Tønder sammen med den unge sangskriver Anthony da Costa (USA). Gruppens seneste album er ”Light In The Sky” fra 2011,
og koncerten i Tønder er deres debut i Europa.

Meschiya Lake & The Little Big Horns (USA)

Da Meschiya Lake sidste år lukkede Spejlteltet søndag nat, var det med en stor kærlighedserklæring til Tønder Festival, publikum og de frivillige medhjælpere.

Og følelserne var gengældt. Sammen med The Little Big Horns uddelte Meschiya Lake store mængder New Orleans-spirit, og publikum forelskede sig i Meschiya Lake, hendes moderne tilgang til den traditionelle New Orleans-jazz, hele hendes sceneshow,
udseende og den lindyhop-dans, der er en vigtig del af udtrykket.

Der er ingen tvivl i Tønder: Meschiya Lake og hendes velsvingende band skulle komme tilbage i år.