Tønders børn og unge skal være tyndere

Børn og unge i Tønder Kommune skal have bedre hjælp til at undgå overvægt. Det er formålet med et nyt tilbud, som kommunen nu lancerer med støtte fra Sundhedsstyrelsen.

- Det er et tilbud til børn og unge i alderen 12-15. Vi henvender os til børn og unge, som er overvægtige, og som derfor har brug for hjælp til at tabe sig. Men der er stor fokus på det forebyggende perspektiv, så tilbuddet er i mindst lige så høj grad rettet mod den gruppe af børn og unge, som har en risiko for at udvikle overvægt, oplyser projektleder Krestine K. Thomsen fra Tønder Kommune.

Godt for mig

Projektet har titlen ”Godt for Mig”. Her får børn og unge rundt om i hele kommunen mulighed for at mødes i grupper hver 14. dag. Der oprettes fire grupper med 8-10 deltagere i hver.

Grupperne mødes efter skoletid på de fire distriktsskoler i kommunen. Her vil børnene og de unge gennem samtaler og diskussioner bl.a. med sundhedsplejerskerne selv være med til at udvikle redskaber til at styrke deres kropsbevidsthed og selvregulering, så de kan tabe sig eller blive bedre til at forebygge overvægt i ungdomsårene og ind i voksenlivet.

- Det handler ikke om løftede pegefingre, men om at involvere børnene og de unge, så de lærer at tage ejerskab og ansvar for egen sundhed, siger Krestine K. Thomsen.

Det vil først og fremmest være kommunens sundhedsplejersker, der udpeger de mulige deltagere til projektet gennem deres daglige kontakt med børnene og de unge på skolerne. Børnene og de unge selv skal naturligvis være motiveret for at være med, og forældrene skal også inddrages og være indforstået.

Projektet indgår i Sundhedsstyrelsens modelprojekt ”Forebyggende indsats for overvægtige børn og unge”. Kommunerne har kunnet søge om at deltage, og Tønder Kommune er en af de ni udvalgte kommuner.

Projektet begynder i uge 9 og løber frem til 2015.
 

 

Dagens Gossip