Tokyo er ramt af rekordstore snemængder

Den japanske hovedstad, Tokyo, er de seneste døgn blevet pakket i sne i mængder, man ikke har set magen til i flere årtier.

De usædvanlige vejrforhold har kostet 11 personer livet, og flere end 1200 personer er kommet til skade som følge af det heftige snefald.

De fleste dødsfald skyldes ulykker på de isglatte veje.

Sent lørdag blev der målt op til 27 centimeter sne i Tokyo - det er det største snefald i hovedstaden i 45 år, lyder det fra landets nationale vejrcenter.

Snevejret ramte Tokyo midt under et guvernørvalg. Valgobservatørerne siger, at vintervejret kan komme til at påvirke valgdeltagelsen i hovedstaden, der huser 13 millioner mennesker.

Også andre byer melder om nye vinterrekorder. Sendai i den nordøstlige del af landet har fået 35 centimeter sne, hvilket ikke er set højere i 78 år.

Den nationale tv-station NHK melder om 1253 kvæstede på tværs af landet. Mange af dem er kommet til skade, mens de var ude for at rydde sne.

Flere end 20.000 husstande er tidligt søndag stadig uden elektricitet, og knap 300 indenrigsfly er blevet aflyst.

Lørdag måtte over 740 fly blive på jorden. Næsten 5000 mennesker var strandet i Narita-lufthavnen, da transportforbindelserne ind til hovedstaden blev afbrudt, rapporterer NHK.

Meteorologerne forventer mere snevejr søndag.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip