Tom Dumoulin vinder på marginaler i Giroens åbning

Første etape blev kørt i Holland, og etapevinderen var hollandsk, da årets udgave af cykelløbet Giro d'Italia fredag blev indledt i Apeldoorn.

Tom Dumoulin var lige akkurat hurtigst på den 9,8 kilometer lange etape, der blev kørt som en individuel tidskørsel.

Hollænderen fra Giant-Alpecin-holdet klokkede ind i tiden 11 minutter og tre sekunder, hvilket var det samme som sloveneren Primoz Roglic, men Tom Dumoulin var en anelse hurtigere på decimalerne.

Dermed kan han iføre sig løbets førertrøje.

25-årige Tom Dumoulin fik sit helt store gennembrud i sidste års Vuelta a Espana, som han førte frem til næstsidste etape.

Efter en nedtur på en bjergetape måtte Tom Dumoulin dog tage til takke med en sjetteplads i Vueltaen.

Fredagens store taber var Fabian Cancellara (Trek-Segafredo).

Den 35-årige schweizer havde håbet på at kunne iføre sig den eneste førertrøje i et af de tre store etapeløb - Tour de France og Vuelta a Espana er de to andre - som han manglede til samlingen.

Fabina Cancellera, havde dog været lidt sløj op til Giro-starten, og han måtte nøjes med ottendepladsen i en tid, der var 14 sekunder dårligere end Tom Dumoulins.

Danske Jakob Fuglsang (Astana) var 28 sekunder efter etapevinderen, mens Lars Bak (Lotto Soudal) sluttede yderligere syv sekunder bagude.

Sidste års vinder af Giro d'Italia, Alberto Contador, stiller ikke til start i år, da spanieren ønsker at fokusere på at vinde Tour de France til sommer.

De tre første etaper i årets Giro d'Italia bliver kørt i Holland.

2. etape bliver kørt lørdag, og den går over 190 kilometer fra Arnhem til Nijmegen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip