Tom Kristensen avancerer tidligt i Le Mans

Tom Kristensens Audi nummer 1 ligger på femtepladsen efter den første time af årets Le Mans. Danskeren, der kører første tur for holdet, har med andre ord sørget for et avancement på to pladser siden løbets start.

Kristensen med teamkammeraterne Lucas Di Grassi fra Brasilien og Marc Gené fra Spanien har dog aktuelt et godt stykke op til fjerdepladsen.

Allerede inden den første halve time var afviklet, kørte Kristensen ind til det første pitstop. Det var helt planlagt meddelte Audi-teamet til TV2 under løbet.

Men timingen var under alle omstændigheder god, da der på dette tidspunkt var safety car på banen, så bilen ikke tabte megen tid.

Allerede fra begyndelsen har løbet været præget af stor action i topstriden. Efter den første time er Toyota nummer 7 klart i front for løbet med mere end 30 sekunder ned til nummer to.

Men herefter er det tæt. Audi nummer 2 og 3 ligger på henholdsvis anden- og tredjepladsen, mens endnu en Toyota indtager den øjeblikkelige fjerdeplads.

I GTE Pro-klassen fik Jan Magnussen en god start i Corvette med startnummer 73. Med danskeren bag rattet overtog bilen førstepladsen i klassen 40 minutter inde i løbet, men efter en time var den henvist til tredjepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip