To ton kokain beslaglagt ud for Skotlands kyst

Ni mænd er blevet anholdt og sigtet for narkosmugling, efter at den britiske kystvagt har beslaglagt mere end to ton kokain ud for Skotlands østlige kyst.

Det oplyser skotske, britiske og franske myndigheder i en fælles udtalelse søndag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Den franske kystvagt delte "særlige informationer, der tillod to skibe fra den britiske flåde at gå om bord på en slæbebåd, der var lastet med en meget stor mængde kokain - mere end to ton - øst for Skotland", lyder det i den skriftlige udtalelse.

Slæbebåden Hamal er indregistreret i Marshall Islands og ejes af et ukrainsk selskab.

Ifølge britisk politis specialenhed National Crime Agency (NCA) er ni mænd på mellem 26 og 63 år anholdt. De stilles for retten i Aberdeen mandag sigtet for at smugle narkotika.

- Der er tale om en potentielt betydelig beslaglæggelse af ulovlige stoffer, siger John McGowan fra NCA's grænsekommando.

- Den nøjagtige mængde kokain om bord skal fortsat slås fast med sikkerhed, og eftersøgningen vil formentlig stå på et stykke tid endnu, tilføjer han.

Frankrigs toldvæsen blev opmærksom på skibet, efter at slæbebåden havde forladt De Kanariske Øer med kurs mod Nordeuropa i midten af april.

Skibet satte nemlig en opsigtvækkende kurs, der passerede langs Storbritannien.

Bådens mistænkelige rute fik toldere til at frygte, at der i lasten var kokain fra Sydamerika, der var kommet om bord på skibet i løbet af stoppet ved de spanske øer.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip