Topchef forlader PFA efter 13 år i stolen

Pensionsselskabet PFA skal ud og finde en ny topchef, da Henrik Heideby efter mere end 13 år som øverste chef stopper ved udgangen af året. Han vil i stedet koncentrere sig om bestyrelsesposter og tilbyde strategisk rådgivning.

Det oplyser PFA i en pressemeddelelse.

- Det har været nogle meget spændende og udfordrende år i PFA. Da jeg kom til PFA i efteråret 2001, blev virksomheden som følge af terrorangrebet i USA den 11. september hårdt ramt økonomisk, siger Henrik Heideby i en pressemeddelelse.

- Det lykkedes at ride stormen af, og i dag er PFA klart markedsledende inden for liv- og pensionsmarkedet, siger Henrik Heideby.

Han begrunder karriereskiftet med, at han har mulighed for at sidde i flere bestyrelser fremover, hvilket ikke er foreneligt med jobbet som øverste chef i PFA.

Henrik Heideby får pæne ord på vej ud af døren. Bestyrelsesformand Svend Askær mener, at Heideby har været afgørende for PFA's resultater de seneste 10 år og ærgrer sig over, at han nu ikke længere vil være at finde på direktionsgangen.

- Vi er selvsagt kede af at miste ham, men forstår også hans valg, idet Henrik har rigtig mange kompetencer, der bestemt vil kunne anvendes ved et bestyrelsesbord, siger Svend Askær.

PFA har endnu ikke en afløser på plads, men det regner pensionsselskabet med at have fundet inden udgangen af året.

/ritzau/