Toppolitiker: Kvinder bør ikke grine offentligt

Kvinder bør ikke grine, når de opholder sig i offentlige rum.

Sådan lød det fra stedfortræderen for den tyrkiske premierminister, Bülent Arınç, da han i dag talte om ‘moralsk korruption’ i landet.

Det skriver den engelsksprogede tyrkiske nyhedsside, Hurriyet Daily News.

Det skete, da han i dag til et planlagt møde stillede sig op på talerstolen for at beskrive sit syn på den ideelle, kyske kvinde, som ifølge ham skal have en god sans for skam og ære.

- Kyskhed er så vigtigt. Det er ikke bare et begreb. Det er et ornament for både mænd og kvinder. Hun skal være kysk. Det skal mænd også. Han må ikke være en skørtejæger. Han skal være bundet til sin kone. Han bør elske sine børn. Kvinden skal vide, hvad der er haram, og hvad der ikke er haram. Hun bør ikke grine offentligt. Hun må ikke have en inviterende attitude, og hun skal beskytte sin dyd, siger premierministerens stedfortræder til dagens møde.

Han mener, at folket bør genopdage koranen, fordi der er sket et moralsk skred i befolkningen.

- Hvor er vores piger, som rødmer lidt, sænker hovedet og ser væk, når vi kigger på deres ansigter og er symbolet på kyskhed? Spørger han.

Bülent Arınç giver desuden tv-serier, aviser, internettet og uddannelsessteder skylden for, at unge mennesker vokser op som ‘sexafhængige’ individer.
 

 

Dagens Gossip