Toptændt Breschel vil udnytte trætte konkurrenter

Cykelrytteren Matti Breschel var lige ved og næsten, da han søndag blev nummer fire ved VM på landevej i den spanske by Ponferrada.

Den form, han viste, vil han bruge til at skaffe sig succes i sæsonens sidste løb. Han vil udnytte, at flertallet af konkurrenter fysisk er slidt ned, og mentalt er ved at være mæt af cykelløb.

Han kører etapeløbet Tour de l'Eurometropole fra torsdag til søndag - løbet er bedre kendt under sit tidligere navn "Circuit Franco-Belge". Dernæst følger de to franske løb Paris-Bourges og Paris-Tours.

- Vi er meget sent på sæsonen, så rigtigt mange har tømt ud i benene, og det vil jeg udnytte til min fordel, for jeg er stadig i fin form efter VM, siger Matti Breschel i en pressemeddelelse fra Tinkoff-Saxo-holdet.

Matti Breschel blev samlet vinder af etapeløbet Luxembourg Rundt i juni, hvor han også vandt to etaper undervejs. Siden da har han kæmpet med at finde formen, men har efter eget udsagn arbejdet hårdt de seneste mange uger.

Derfor forlod han også VM med selvtillid før de sidste løb.

- L'Eurometropole er typisk et sprinterløb med høj fart, hektisk cykling og kamp om pladserne i sidevinden og før finalerne. Jeg skal holde mig til i front, siger Matti Breschel.

Den danske VM-firer er langt fra eneste dansker på startstregen, når L'Eurometropole begynder med en 185 kilometer lang etape fra La Louvière i Belgien torsdag.

Mest spændende er Magnus Cort, som debuterer for det australske storhold Orica-Greenedge. Den unge dansker rykker endda direkte ind som holdkaptajn på holdet. Formentlig fordi man vurderer, at han er holdets hurtigste rytter til spurterne.

Foruden Matti Breschel er hans Tinkoff-Saxo-holdkammerater Christopher Juul-Jensen og Michael Mørkøv er også med. Det samme er den olympiske mester på bane, Lasse Norman Hansen (Garmin-Sharp).

/ritzau/

 

Dagens Gossip